Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка в місті Києві завжди відкритий для юних глядачів з особливими потребами

Наш улюблений Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка в місті Києві 18 травня радо знову приймав дітей з особливими потребами міста Києва, котрими ми опікуємось. Цього разу діти з особливими потребами були глядачами вистави “Чайка”, за мотивом автора Антона Чехова та присвячена пам’яті видатного актора України Богдана Ступки.

Щиро дякуємо керівництву, акторам, персоналу Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка за надану можливість відвідувати театральні яскраві вистави дітьми з особливими потребами міста Києва, частина з котрих є сиротами та дітьми з багатодітних сімей.

Вистава “Чайка” дітям з особливими потребами дуже сподобалась насиченістю, емоціями, гарними костюмами, комічністю. Раді зауважити, що переглядали її з охотою, зацікавленням, та переживанням за героїв.

Наші спільні зусилля направлені на соціалізацію, культурний розвиток, гармонійність дітей з особливими потребами. А також дають можливість спілкуватись та пізнавати світ та життя поза межами навчальної установи. Відвідування заходів в громадських місцях дає можливість дітям освоїти правила поведінки, почувати себе впевненіше, та допомагає швидше адаптуватись до суспільства та майбутнього дорослого життя.

Діти з особливими потребами найчастіше є також дуже творчими і на практиці займаються творчістю в різноманітних напрямках. Такі творчі заходи спонукають їх ще до більшого творчого самопрояву та розвитку творчого смаку, уяви.

Ми намагаємось акцентувати громадськість, що потреби дітей з особливими потребами в їх фізичному та духовно-культурному розвитку є пріоритетними в їх дитячому віці, так як, складають основу їх майбутнього світогляду, мотивації, та сили волі до життя. Ми відповідальні за кожного в нашому суспільстві та мусимо допомагати спільно та постійно. Ставши дорослими громадянами в майбутньому вони є також важливими особистостями нашої держави, та повноцінними учасниками суспільного життя.

Наша організація робить акцент на безбар’єрності, толерантності суспільства по відношенню до усіх її членів та підтримці всебічного розвитку дітей з особливими потребами як найменших, слабших та незахищених членах нашого суспільства. Життєві блага, що нам надані природою, суспільством, системою мають бути доступні кожному незалежно від фізичного, культурного розвитку та світогляду.

Добро робити легко, корисно та приємно.

Прес-центр

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.