Мистецький Арсенал запросив на масштабний фестиваль «ЕтноСвіт» дітей з особливими потребами міста Києва до ознайомлення та зближення з традиціями та культурою

20 травня 2016 року триває другий день масштабного фестивалю “ЕтноСвіт”, де майстри різних жанрів та технік різних країн світу презентують традиційні культури

Цього року до події приєднаються понад 250 українських учасників та закордонних гостей з Грузії, Литви, Польщі, Естонії, Білорусі та Греції, які представляють фольклорні традиції, народні ремесла, національні страви тощо.

На фестивалі відбувається ярмарка рукотворів майстрів: прикрас, одягу, елементів декору, посуду, а також організовані майстер-класи для дітей і дорослих від носіїв автентичних традицій гончарства, бондарства, майстрів музичних інструментів, писанкарів, лялькарів.

“Мистецький Арсенал” спільно з Всеукраїнською громадською організацією інвалідів “Правозахисна спілка інвалідів” організували відвідування дітей з особливими потребами спеціальних шкіл інтернатів міста Києва для ознайомлення з традиційним мистецтвом, участі в майстер класах по створенню прикрас, оздобленню предметів та виготовленню незвичайних традиційних речей власноруч.

Діти вперше побували на оновленому інтерактивному  просторі для творчості, дослідництва та пізнання  – Арсенал Ідей,  де в тематичних зонах вони поринули у світ науки, техніки, інновацій, історії, рослинництва, та лабораторії фінансів.

З захопленням та цікавістю діти слухали міні лекції на теми Розумний будинок майбутнього, елементи законів фізики в повсякденності, життя рослин під мікроскопом, життя та сім’я мурах в збільшенні, історія грошей та інструментарію для підрахунку й сучасні банківські технології, гроші – та їх захисні елементи Але ще з більшим захопленням розглядали представлені навчально-наукові пізнавальні експозиції, та грали в сучасних обладнаних зонах відпочинку. Яскрава творча невимушена атмосфера об’єднала дітей та їх інтереси, змусила їх трохи вільніше себе почувати та поводити. В кінці дітям дали можливість вільно поспілкуватись та відпочити в ігровому просторі? а також зробити власноруч собі прикраси дівчаткам з бісеру та квітки-заколки.

Діти з особливими потребами розчинились в різноманітті ярмарки рукотворів, та кожен віднайшов саме те, що йому близьке. Ми спостерігали, та допомагали дітям пізнавати нові традиції, спілкуватись з митцями, брати участь в створенні власних рукотворів з майстрами.

Хочемо зауважити, що приміщення “Мистецький Арсенал” повністю адаптоване для відвідування особами з обмеженими можливостями та інвалідністю, тому наші юні відвідувачі зовсім не відчували дискомфорту в жодному з просторів та залів.

Таким чином спільними зусиллями Всеукраїнська громадська організація інвалідів “Правозахисна спілка інвалідів” та “Мистецький Арсенал” на постійній основі співпрацюватиме та залучатиме дітей з особливими потребами розвиватись та долучатись до культури, мистецтва, творчості, науки, сучасності. Ми щиро дякуємо “Мистецькому Арсеналу” за небайдужість, співучасть в нелегкій праці допомозі дітям з особливими потребами та створення ключових майбутніх спогадів з їх дитинства, а також мотивації, культурному широкому розвитку, гармонійності особистості, закладенням профорієнтаційних цінностей. Такі заходи допомагають їм інтегруватись в суспільство, почуватись в ньому впевненіше,, адаптуватись до нього поза межами навчально — виховної установи, відчути себе потрібними та бажаними й рівними. Для нас є принциповим адаптація та інтеграція дітей з інвалідністю та особливими потребами до соціуму, та підготовка їх до самостійного щасливого життя. Кожна дитина з особливими потребами та інвалідністю є особистістю та цінністю. Творчість підкреслює особистість та вдосконалює її.

Прес-центр


From “ЕтноСвіт”, Мистецький арсенал, 2016. Posted by Правозахисна спілка інвалідів on 5/21/2016 (13 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.