Другий інтерактивний освітній фестиваль Арсенал Ідей доступний дітям з інвалідністю

Другий інтерактивний освітній фестиваль Арсенал Ідей відбувся з 1 по 5 червня в Мистецькому Арсеналі, що знаходиться в місті Києві, вул. Лаврська 10.

Фестиваль присвячений Міжнародному дню захисту дітей та наповнений вражаючими активами розвитку та цікавинками для дітей різного віку та на різний смак. Тут діти залюбки можуть в ігровій формі навчитись багато новому та спробувати себе в різних сферах та ролях.

Активи зайнятості дітей забезпечують провідні фахівці та майстри різних творчих та наукових галузей, представників різних музейних інституцій та наукових позашкільних організацій, громадських ініціатив.

Головним тезисом такого масштабного заходу є інновативність підходів до навчання та роботи з дітьми, а також створення простору для стимулювання активного світосприйняття та креативного мислення, творчих та наукових пошуків, досліджень, генерування ідей, всебічного розвитку дітей та підлітків.

У відкриті заходу прийняв участь уповноважений президента України у справах дітей Кулеба Микола Миколайович, керівник проекту Арсенал Ідей, Ольга Вієру, партнери, та безліч запрошених відомих, важливих постатей українського суспільства. Запрошеним був також голова  Всеукраїнської громадської організації інвалідів “Правозахисна спілка інвалідів” Олександр Григорович Вознюк.

Ми щиро дякуємо за увагу, співпрацю та признання нашої діяльності та за надану можливість в межах фестивалю відвідувати дітям з інвалідністю спеціальних шкіл інтернатів міста Києва даний Захід, проведення  для них спеціальних майстер-класів, квестів, лекцій і т.д.

Дивовижно було побувати навіть дорослим, а діти, взагалі затамували подих у кожному інтерактиві та відведеній площадці розвитку.

З 1 червня по 5 червня усі мали змогу побачити, навчитись та прийняти участь у активах з гончарства, акторського мистецтва, робототехніки, авіації, школи лідерства, витинанок, виготовлення бандури-кобзи, іконопису, письма гусячим пером, виготовлення декоративної свічки, картини з зерна, ляльок мотанок, дерев’яної іграшки, літака, ракети. Також, дорослі та діти могли прийняти участь в форумах з обговорення різних тем: освіта майбутнього, права дітей, діти — лідери, філософія для дітей у ХХІ ст., вплив мистецьких практик на розвиток дитини, сучасне мистецтво толерантність та права дитини з особливими потребами, профорієнтація.

Чудовим є те, що до кожної теми та проблематики розгляду відповідально підібрані лектори та експерти. Усе звучить доступно, цікаво, сучасно. В приміщені Мистецький Арсенал чудово можуть провести час усі діти в тому числі діти з інвалідністю та особливими потребами. Увесь фестиваль адаптовано та розміщено таким чином що між активами зручно переміщатись й відпочивати в ігрових зонах дітям з інвалідністю та особливими потребами. Організатори, учасники та персонал підготовлені до спілкування з такими дітьми, приязні та уважні в ставленні, терплячі та досвідчені.

Важливим для нашого сьогодення є визнання проблеми інвалідності в тому числі серед молодого покоління, а також проблему неадаптованості, присутності значних бар’єрів та перешкод для таких осіб, що відкладає значний відбиток на формування свідомості та взаємин с суспільством в майбутньому, а як наслідок відсутність толерантності, відчуття приниження, нереалізованості, покинутості.

Ми всіляко намагаємось підтримати та допомогти наших менших друзів в гармонійному розвитку, й щиро дякуємо іншим організаціям та інституціям що долучаються до такої діяльності, а також приймають участь у допомозі дітям з інвалідністю в їх інтеграції, вихованні, забезпеченні. На нашу думку саме в спосіб спільної громадської дії та спільного відвідування особами з інвалідністю на етапі зростання громадських культурних місць, розважальних, освітніх заходів,  ми можемо позитивно вплинути на формування становлення особистісних рис характеру, відкритості, віри, сили духу, позитивного мислення, комунікабельності.

Ми й надалі продовжуватимемо програму інтеграції, безбар’єрності та адаптації для осіб з інвалідністю, що передбачає в собі різні заходи та події для успішного виховання молодого покоління в тому числі осіб з інвалідністю.

Прес-центр

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.